Apusi menee perille

Lahjoitusten avulla vahvistamme mielenterveyttä, opetamme mielenterveystaitoja ja ehkäisemme mielenterveysongelmia sekä itsemurhia. Kriisiauttamisen palvelumme auttavat silloin, kun elämässä tapahtuu jotain sellaista, jonka käsittelemiseen omat voimat eivät riitä.

Tarjoamme apua elämän kriiseissä

Kriisipuhelin 24/7

MIELI ry tarjoaa maksutonta ja luottamuksellista kriisiapua vaikeisiin elämäntilanteisiin. Apua on saatavilla ilman lähetettä puhelimessa, kasvokkain ja verkossa. Keskustelu voi jopa estää itsemurhan toteutumisen.

Lue lisää Kriisipuhelimesta

Vertaistukiryhmät

Järjestämme vertaistukiryhmiä itsemurhan, onnettomuuden tai sairauden kautta läheisensä menettäneille sekä tukea tarvitseville nuorille. Ammatillisesti ohjatuissa vertaistukiryhmissä samankaltaisessa elämäntilanteessa olevat osallistujat saavat tukea toisiltaan.

Lue lisää vertaistukiryhmistä

Itsemurhien ehkäisykeskus

Itsemurhien ehkäisykeskus antaa tukea itsemurhaa yrittäneille ja heidän läheisilleen sekä itsemurhan tehneiden omaisille. Itsemurhia voidaan ehkäistä ja itsetuhoisuuteen liittyvää paha oloa voidaan hoitaa.

Lue lisää itsemurhien ehkäisykeskuksesta

Mielenterveystaitoja ja tukea eri ikäryhmille

Nainen ja lapsi puistossa

Lapset ja nuoret

Tarjoamme koulutuksia, materiaaleja sekä välineitä lasten ja nuorten kanssa toimiville ammattilaisille aina neuvolatyöstä harrastustoimintaan mielenterveystaitojen vahvistamiseen arjessa. Nuorille suunnattu Sekasin-chat antaa toivoa ja auttaa ratkomaan mieltä painavia ongelmia. Vuonna 2022 Sekasin-chatissa käytiin yli 32 000 keskustelua.

Lue lisää lasten ja nuorten mielenterveystyöstä

Työikäisten mielenterveys

Teemme työtä mieliystävällisemmän työelämän puolesta. Lisäämme työyhteisöjen ja esihenkilöiden mielenterveysosaamista tarjoamalla koulutuksia ja työkaluja mielenterveyttä tukeviin toimintatapoihin. Hyvä mielenterveys on työkyvyn perusta.

Lue lisää työelämän mielenterveydestä

Hyvää mieltä ikäihmisten arkeen

Tuemme ikäihmisten mielenterveyttä toteuttamalla hyvinvointitreenejä ja järjestämällä virkistystoimintaa sekä tarjoamalla kriisiapua vaikeissa elämäntilanteissa. Lahjoitusvaroin voimme varmistaa avun ja tuen saatavuuden sekä riittävyyden mahdollisimman monelle ikäihmiselle eri puolilla Suomea.

Lue lisää ikäihmisten mielenterveydestä

Jokainen lahjoitus on tärkeä

Yksi mielenterveyden edistämistyöhön investoitu euro maksaa itsensä takaisin viisinkertaisesti.

10 €

Mielenterveyden vahvistamisen opas päiväkotiin

30 €

Tukea tarvitseva pääsee purkamaan pahaa oloaan kriisityöntekijän kanssa

50 €

Opettajan koulutus mielenterveyden vahvistamisesta materiaaleineen